Fotografie XXL od Fotolabu – Recenzia

Nedávno som si v jednej z pobočiek Fotolabu vyzdvihla dve extra veľké zásielky. Nemohla som sa dočkať, kedy prídem domov. Obsah kartónových obalov som, samozrejme, poznala (zväčšené rodinné fotografie) a tušila som, že to bude perfektné. Výsledok však prekročil všetky moje očakávania…

Služby spoločnosti Fotolab využívam už niekoľko rokov. Vďaka novým technológiám a digitálnej fotografii som nezostala iba pri objednávaní fotiek. Stihla som vyskúšať aj širokú škálu ďalších produktov, ktoré táto spoločnosť ponúka. Keďže som bola doposiaľ so všetkými výrobkami spokojná, rozhodla som sa overiť aj ich najnovší produkt – fotografie formátu XXL.

Už pri CEWE fotoknihe som zistila, že Fotolab má svoje internetové stránky užívateľsky priateľské, objednávací systém jednoduchý a zrozumiteľný. To isté ma čakalo aj po kliknutí na www.fotolabxxl.sk.. Fotolab v oblasti veľkoformátov ponúka:

  1. Foto na plátno
  2. Foto XXL na matnom papieri
  3. Foto XXL na fotopapieri
  4. Foto na drevotrieske
  5. Foto pod akrylátovým sklom
  6. Foto na hliníkovej platni
  7. Kalendár XXL
  8. CEWE fotokniha XXL

Produkty sú prehľadne zoradené v hornej časti obrazovky a tak som sa v  ponuke XXL formátov zorientovala pomerne rýchlo. Rozhodla som sa vyskúšať Foto pod akrylátovým sklom a Foto na hliníkovej platni.

FotolabXXL - home page

Na stránke nájdete odporúčané nastavenia fotoaparátu, aby ste dosiahli optimálnu kvalitu fotografie a tiež požiadavky na obrazové formáty a veľkosť súboru. Obe moje fotografie boli výstupom profesionálneho prístroja, a tak som si bola istá ich kvalitou a rozlíšením. Objednávací systém Fotolabu vás na kvalitu fotografie pre vami zvolený formát upozorní navyše aj po tom, čo absolvujete potrebné kroky objednávky. V tejto časti si môžete svoju fotografiu pozrieť aj v náhľade virtuálnej miestnosti s gaučom.

FotolabXXL

K XXL produktom Fotolab ponúka aj sadu na zavesenie obrazu. Odporúčam objednať si ju, pretože bez nej by ste mohli mať problémy s montážou. Sadu pritom nie je potrebné vyhľadávať. Objednávkový systém ju automaticky ponúka. Po absolvovaní týchto krokov už stačí iba vypísať potrebné údaje a objednávka je hotová. Produkty si môžete nechať poslať do partnerskej fotozberne vo vašom okolí (ich zoznam vám systém ponúkne v prípade, že si taktúto možnosť zvolíte) alebo priamo k vám domov (bude vás to stáť o 2,5 eur viac, ale je to pohodlnejšie najmä v prípade, ak si objednávate naozaj veľké formáty).

FotolabXXL - Sada na zavesenie
Sada na uchytenie obrazu so samolepiacou stranou

Hotovú zákazku by ste mali dostať do 15 pracovných dní. O jej vyhotovení a distribúcii spoločnosť informuje  prostredníctvom vami zadaného mailu. Dvojtýždňová dodacia lehota je však hraničná. Ja som svoje dva obrazy dostala do jedného týždňa odo dňa objednania.

FotolabXXL - krabica
Fotografia prišla starostlivo zabalená v kartónovom obale

FotolabXXL - Ochrana fotografie
Povrch a hrany fotografie sú chránené penovou ochranou

FotolabXXL - Penová ochrana
Detail penovej ochrany

Foto pod akrylátovým sklom

V prípade tohto produktu Fotolab aplikuje obrázky na kvalitný fotopapier PREMIUM. Ten potom nalepia pod akrylátové sklo, ktorého hrúbka sa pohybuje od 0,5 po 1 cm v závislosti od formátu. Obraz pod akrylátovým sklom má svoju hĺbku, ktorú môžete zvýrazniť inštaláciu bodového osvetlenia, čím dosiahnete skutočne dokonalú vizuálnu emóciu. Hrubý akrylát vytvára po okrajoch obrazu vkusný priestorový efekt.
Treba zdôrazniť, že fotografia pod sklom je úplne hladká, bez vzduchových bublín či iných nedostatkov.

FotolabXXL - Fotografia pod akrylátovým sklom
Detail hrany fotografie pod akrylátovým sklom

FotolabXXL - Fotografia pod akrylátovým sklom
Fotografia je naozaj veľká a určite ju nikto neprehliadne
V tomto prípade ide o rozmer 75x50cm

Foto na hliníkovej platni

V tomto prípade je obraz nalepený na vrchnej časti hliníkovej platne. Na prvý pohľad pôsobí krehko – dojmom, že fotografiu možno ľahko poškodiť. Obraz je však potiahnutý ochrannou vrstvou, ktorá by ho mala pred mechanickým poškodením dlhodobo chrániť. Aj napriek tomu je tento produkt  pravdepodobne dosť háklivý, pretože aj napriek dôkladnému baleniu bol horný roh mierne ohnutý. Odporúčam preto opatrnejšiu manipuláciu.

FotolabXXL - Hliníková platňa profil
Pohľad na profil hliníkovej platne s fotografiou s detailom

FotolabXXL - Hliníková plaňa poškodenie
Poškodený roh hliníkovej platne zrejme následkom neopatrnej manipulácie kuriérom.
Nešlo o veľké poškodenie, podarilo sa to upraviť. Mali sme aspoň možnosť detailnejšie
nahliadnuť na jednotlivé vrstvy.

FotolabXXL - Fotografia na hliníkovej platni
Fotografia na hliníkovej platni s rozmerom 75x50cm

Na záver treba dodať, že XXL produkty nie sú síce najlacnejšou záležitosťou, cena najväčších formátov sa pohybuje do 129,95 eur, ak sa však rozhodnete investovať do takejto  pamiatky, konečný výsledok naozaj stojí za to. Aj v tomto prípade ma Fotolab presvedčil o kvalite poskytovaných služieb.

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *