Samsung WB700 – ultratenký fotoaparát s 24-násobným zoomom

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., oznámila, že na trh uvádza nový model, ultratenký fotoaparát WB700. Fotoaparát je vybavený 24mm ultraširokouhlým objektívom Schneider KREUZNACH pre dokonalé zachytenie širokouhlých záberov a tiež vynikajúcim 24-násobným zoomom, ktorý tvoria 18-násobná optická transfokácia a 1,3-násobný Smart Zoom. Vďaka 16-megapixelovému snímaču CCD poskytuje WB700 ostré snímky s neuveriteľnými detailami. Flexibilita objektívu WB700 umožňuje zachytenie otvorenej krajiny v rovnakom 16-megapixelovom detaile ako napríklad bublajúci potok v diaľke.

Pozrite si tiež najnovšie recenzie na fotoaparát Samsung WB700.

„V modeli WB700 sme sa rozhodli skombinovať všetky naše inovácie pre pokročilých i začínajúcich fotografov, a poskytnúť rozumný kompromis medzi profesionálnou kvalitou snímok a jednoduchým použitím prístroja. Popri vynikajúcom 24mm objektíve, 16-megapixelovom obrazovom snímači, optickej stabilizácii obrazu a superzoome Schneider KREUZNACH obsahuje WB700 aj ďalšie funkcie, ktoré dodávajú zážitku z fotografovania nádych prekvapenia a potešenia – napríklad naše nové inteligentné filtre, efekt inteligentného objektívu a odstraňovanie hluku pri používaní zoomu,“ uviedol Hyunho Chung, výkonný viceprezident a riaditeľ divízie Digital Imaging Business spoločnosti Samsung Electronics.

Vysoká kvalita a zábava pri fotografovaní

WB700 ako nástupca úspešných modelov WB600 a WB650 taktiež obsahuje posledné výdobytky spoločnosti Samsung v oblasti HD video technológií, takže užívatelia môžu robiť videonahrávky a fotografie vo vysokej kvalite. Popri tradičných funkciách ako Fish-Eye (Rybie oko), Miniature (Miniatúra) a Sketch (Skica) tu nájdete aj Smart Filter 2.0 – sadu umeleckých filtrov v režimoch Soft Focus (Mäkké ostrenie), Half-Tone Dot (Sieťová bodka) a Cinema (Kino), vďaka ktorým dosiahnete umelecké a profesionálne úpravy snímok jediným dotykom tlačidla.

Redukcia hluku pri používaní zoomu

Samsung predstavuje aj inovatívny prvok, ktorý odstraňuje hluk pri používaní zoomu vo video záznamoch. Na rozdiel od videokamier si používatelia fotoaparátov s veľkým zoomom, ako pri WB700, sťažujú na to, že ich videozáznamy sú rušené zvukom spôsobovaným mechanickým posunom optického zoomu dopredu a dozadu. WB700 používa pokročilý algoritmus redukcie hluku, ktorý aktívne odstraňuje hluk spôsobený zoomom. Ostrý obraz sa tak snúbi s čistým zvukom.

Produktová špecifikácia

  WB700
Snímač 1/2,33″ (cca 7,76 mm) CCD,
16 Megapixelov, 14 MP (efektívnych)
Objektív Schneider-KREUZNACH f = 4,06 ~ 73,08 mm
(35 mm film equivalent : 24 ~ 432 mm)
Stabilizácia obrazu Dual OIS and DIS (optická / digitálna stabilizácia obrazu)
Rozmery 99,5 mm x 59 mm x 21,7 mm
Špeciálne funkcie • Možnosť plne manuálneho ovládania (A / S / M podpora)
• Tlačidlo nahrávania videa
• Podpora RAW formátu
• Vstavaný HDMI typu D s Anynet+ (CEC) + 20P v konektor
• Manuálne nastavenie blesku (čas, úroveň osvetlenia)
• Smart Auto (Still / Movie)
• Smart Filter 2.0
• Perfect Portrait Systém
• Vstavaný S / W (intellistudio) – podpora F / W Update
Dostupnosť Apríl 2011

(Tlačová správa)

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

2 komentáre

  1. Dobbrý večer,nemôžem sa dozvediet v žiadnom članku či má samsung wb 700 možnost fotit a spojit ukladane zabery v panoramu priamo vo fotoaparate?Pripadne ktorý z podobnýchkompaktov tutu možnost má.Ďakujem za odpoveď.

    Post a Reply
  2. ján kompakt ktorý má panorámu a má tak isto 18x zoom ale 14mpx je Olympus sz-10
    😉 a je za takú istú cenu .. v datarte za 139e

    Post a Reply

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *