Panasonic Lumix DMC-FX77 – párty fotoaparát s dotykovým LCD, 3D a Full HD

Štýlový a elegantný fotoaparát pre mladú generáciu, to zďaleka neznamená len pekný dizajn. Panasonic Lumix DMC-FX77 ponúka podstatne viac, predovšetkým veľký displej s plne dotykovým ovládaním a bohaté možnosti úpravy (vylepšovania) fotografií. Okrem toho sa užívatelia môžu tešiť na objektív s nezvyčajne širokým ohniskom, špičkový videozáznam v rozlíšení Full HD a možnosť fotografovania v 3D. To všetko so samozrejmou podporou inteligentnej automatiky iA.

Nalíčte sa, upravte tiene, riasenku či rúž priamo vo fotoaparáte a v okamihu „zaveste“ fotky na Facebook alebo videá na Youtube.

Štýlový dizajn a ovládanie pomocou dotykového displeja

Na elegantnom fotoaparáte, ktorý môže slúžiť aj ako svojrázny módny doplnok, na prvý pohľad zaujme predovšetkým rozmerný dotykový displej s uhlopriečkou 8,9 cm, ktorý slúži nielen na náhľad scény a prezeranie fotografií a videozáznamov, ale predovšetkým na ovládanie fotoaparátu. Toto ovládanie sa zďaleka neobmedzuje len na pohyb v menu – dotykom na určité miesto na displeji sa dá vybrať a zaostriť objekt, ktorý chceme fotografovať, ďalším dotykom je potom možné stlačiť spúšť. Teraz sa displej používa aj k ovládaniu zoomu.

Širokouhlý objektív a videozáznam v rozlíšení Full HD

Lumix FX77 je vybavený kvalitným objektívom LEICA DC VARIO-SUMMARIT s optickým stabilizátorom,  neobyčajne širokým ohniskom, päťnásobným optickým zoomom a vysokou svetelnosťou f2,5. Rozsah ohniskovej vzdialenosti zodpovedá 24-120 mm pri klasickom fotoaparáte. Široké ohnisko sa výborne hodí napríklad pri fotografovaní najrôznejších osláv a spoločenských akcií v interiéroch, prípadne na skupinové zábery. Okrem bežného fotografovania dokáže fotoaparát natáčať aj veľmi dobré videozáznamy v rozlíšení Full HD (1920 x 1080 bodov). Pri natáčaní je možné používať zoom, na kvalitné záznamy slúži technológia Dolby Digital Creator.

3D fotografie

S Lumixom FX77 sa nemusíte obmedzovať len na bežné fotografovanie, môžete vyskúšať aj 3D snímky. Nie je k tomu potrebné žiadne príslušenstvo, fotoaparát všetko zvládne pomocou vlastnej optiky. Po prepnutí do 3D režimu urobíte podľa pokynov na displeji niekoľko snímok vybraného motívu z mierne odlišných uhlov a fotoaparát automaticky vyberie dve z nich, ktoré najlepšie vyhovujú pre 3D zobrazenie. 3D fotografie si potom môžete prehliadať na ktoromkoľvek 3D televízore.

Bohaté možnosti úpravy fotografií, napr. retuš a líčenie

Nový model je určený predovšetkým nežnejšej polovičke mladej generácie, ktorá ocení aj ďalšie špeciálne funkcie – rozsiahle možnosti úprav a vylepšovania hotových fotografií. Mladým dámam urobí  radosť najmä možnosť úpravy make-upu, očných tieňov či farby rúžu, čo je vďaka jednoduchému ovládaniu na dotykovom displeji doslova hračka.

Inteligentná automatika a ďalšie funkcie

Systém inteligentnej automatiky iA nemôže chýbať v žiadnom fotoaparáte radu Lumix. Neoddeliteľnou súčasťou tohto režimu je inteligentný výber motívového programu, ktorý podľa aktuálnych svetelných podmienok automaticky zvolí jeden z prednastavených scénických režimov. Systém rozpoznávania tváre si dokáže zapamätať podobu fotografovaného človeka, a pokiaľ jeho meno zadáme do fotoaparátu, zobrazí sa neskôr na displeji. Všetky tieto sofistikované funkcie sa nastavujú celkom automaticky, stačí aktivovať príslušný režim. Užívatelia sa tak môžu tešiť na výnimočne kvalitné snímky bez toho, aby museli  prenikať do tajov zložitej fotografickej techniky.

Mnohí iste ocenia aj možnosť posielať fotografie a videozáznamy na populárne sociálne siete (Facebook, YouTube apod.) bez inštalácie akéhokoľvek softwaru. Stačí pripojiť fotoaparát k ľubovoľnému počítaču, napríklad v internetovej kaviarni a snímky či záznamy odoslať. 

Lumix FX77 sa objaví na slovenskej scéne v striebornej a elegantnej černej farbe.

Author: Ľubomír Púpala

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *