Panasonic Lumix DMC-FT4 – fotoaparát do každého terénu

Spoločnosť Panasonic prináša na trh vylepšeného následníka úspešného terénneho fotoaparátu FT3. Nový model Lumix DMC-FT4 je optimálnym nástrojom pre všetkých dobrodruhov. Či už sa potápate, surfujete, lozíte, lyžujete, snowbordujete, kempujete či bicyklujete, môžete si byť istí, že nový Lumix DMC-FT4 zaznamená všetky vaše zážitky či už formou pôsobivých záberov, alebo Full-HD videosnímok. 

Pozrite si tiež recenzie Panasonic Lumix DMC-FT4.

 

12-megapixelový fotoaparát s objektívom Leica DC Vario-Elmar 3,3-5,9/28 – 128 mm je prachotesný, vodotesný do hĺbky 12 m, nárazuvzdorný pri páde až z dvojmetrovej metrovej výšky a odolný voči mrazom do teploty  -10 stupňov. Hodnotu fotoaparátu zvyšuje integrovaná funkcia GPS, kompas, výškomer, hĺbkomer a barometer. Tento multifunčný nástroj si budete môcť kúpiť od marca 2012 v čiernej, striebornej, modrej a oranžovej farbe za odporúčanú predajnú cenu cca 399 eur. 

Inováciou nového Lumixu DMC-FT4 je možnosť manuálneho nastavenia clony a času uzávierky, MP4 ako dodatočný Full-HD video formát s rozlíšením 1.920×1.080 pixelov a časozberné snímanie, pri ktorom fotoaparát exponuje automaticky v zadaných intervaloch. Stačí postaviť prístroj na statív a zadať požadovaný interval a počet snímok, o všetko ostatné sa už postará automatika. Týmto spôsobom vznikajú veľmi pôsobivé série záberov napr. zapadajúceho slnka alebo rozvíjajúcich sa kvetov, ktoré možno navyše spojiť do zaujímavej videosekvencie.Medzi ďalšie funkcie patrí napríklad tzv. efekt miniatúry, pri ktorom fotoaparát napodobní účinok drahých tilt-shift objektívov a originálnym spôsobom rozostrí pozadie a popredie snímky. Za zmienku stojí aj automatické skladanie fotografií do panorám, a to aj pri fotografovaní z ruky. Praktická je aj funkcia 3D, pri ktorej FT4 vyberie z automaticky zhotovených sériových záberov dve najvyhovujúcejšie snímky a prepočíta ich do obrázku 3D. 

Periskopický objektív je plne zabudovaný do tela fotoaparátu, kde je ešte dodatočne istený a chránený. S 4,6-násobným rozsahom zoomu je možné zaznamenať široké spektrum motívov a najmä pri potápaní umožňuje veľmi rýchle prispôsobovanie uhla záberu. Stabilizátor obrazu OIS efektívne zabraňuje neželaným otrasom a navyše vďaka balíku funkcií v rámci inteligentej automatiky  získate mimoriadne stabilné videozábery dokonca aj pri väčších pohyboch fotoaparátu ako napríklad pri chôdzi či jazde. 

Author: Zuzka

Share This Post On

Submit a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *